Una Fundació que assessora el govern alemany veu a prop la independència catalana

Laberint catalàEl Stiftung Wissenschaft und Politik (Institut de Política i Seguretat Internacional d’Alemanya), una fundació que porta més de 50 anys assessorant el Govern Federal alemany en economia i política exterior, ha publicat recentment un article que amb el títol “El laberint català”, analitza la situació del procés independentista al nostre país.

Aquest  think tank veu Catalunya en una cruïlla entre la independència o romandre a dins l’estat espanyol, i diu que aquesta qüestió serà el tema central de les properes eleccions catalanes del 27 setembre 2015.

Pels alemany el desenvolupament posterior no només depèn l’equilibri de poder a Catalunya, sinó també del resultat de les eleccions generals espanyoles, que tindran lloc a finals d’any.

L’Institut de Política i Seguretat Internacional d’Alemanya, diu que la influència dels independentistes ha crescut, com va mostrar la consulta del 9 de novembre de 2014, que tot i ser organitzada en contra de la voluntat de Madrid, va portar una mica més d’un terç dels catalans a participar en una votació no vinculant, i amb un  resultat clar: Quatre cinquenes parts estaven a favor d’una Catalunya independent , un 10 per cent a favor d’un estat independent dins d’Espanya, i només un 4,5 en contra de les dues opcions.

Per això opinen que si no hi ha un canvi important de la Constitució, no es pot excloure a curt termini la separació de Catalunya de l’estat espanyol.