Wall Street Journal explica els esforços espanyols per boicotejar l’acció exterior catalana

diplomàcia catalanaEl conegut diari nord americà The Wall Street Jourrnal va publicar aquest diumenge, en portada, un article on explica que la lluita entre el govern espanyol i els independentistes catalans de la rica Catalunya s’està jugant no només a casa, sinó a les universitats, als parlaments i a les sales de redacció de tot el món. Recentment explica que la darrera zona de conflicte ha estat la Universitat de Vilnius.

L’article explica els continuats intents de les ambaixades espanyoles per boicotejar els actes del servei de la diplomàcia catalana de la Generalitat, el Diplocat, que s’esforça per fer arribar el procés independentista  arreu.

Encara que l’article reconeix que el govern espanyol té l’avantatge en la batalla i ha pogut boicotejar una part dels esforços diplomàtics de Catalunya, tot i així els procés català Diplocat ha aconseguit que es publiquessin articles d’opinió en una seixantena de diaris de tot el món com The Guardian o el Correio Braziliense.

També detalla les trobades de la diplomàcia catalana amb els diputats del Parlament de  Bèlgica, l’Uruguai o el Paraguai, i la moció que va aprovar el parlament danès demanant que hi hagi diàleg entre els dos governs.